Teknoloji Haberleri

Makale Yazarak Para Kazanma

Makale Yazarak Para Kazanma 2023; İşe ihtiyacı olan binlerce kişi çeşitli para kazanma yollarını araştırmaktadır. Para kazanmak için farklı iş imkanlarını tercih edenlerin aklına gelen işlerden biri de makale yazarlığıdır. Günümüzde pek çok kişinin ek gelir kazanmak adına tercih ettiği makale yazarlığı; gerçek anlamda kalemi güçlü olan, araştırmayı ve yeni bilgiler öğrenmeyi seven, okumaktan sıkılmayan yazar adayları tarafından da meslek olarak tercih ediliyor.

Öyle ki Türkçe dil bilgisine hakim, kelime haznesi geniş olan, sık sık kitap okuyan kişiler; makale, içerik, blog ve metin yazarlığı sayesinde para kazanabiliyorlar.

Üniversite öğrencilerinin ise harçlıklarını çıkarmak yani ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yöneldiği makale ve blog yazarlığı; bu sektörde kendini geliştirmeyi başaran, en az 3-4 yıl boyunca içerik yazarlığı yapan adaylara geleceğin en başarılı yazarlarından biri olma şansı da sunuyor.

Bu yazımızda kısaca makale yazarak nasıl para kazanılır? sorusunu yanıtlamaya, konuyla ilgili olarak sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

Instagram’da Takipçi Nasıl Arttırılır? Organik Takipçi Kasma

Makale Yazarlı Nedir?

En genel tanımıyla makale, alanında uzman olan bir yazar tarafından belirli bir konuda bir görüşü savunmak ve desteklemek amacıyla yazılan, yazarın kendi görüş ve düşüncelerini açıkladığı yazılara deniliyor.

Makale yazan ve hazırlayan kişilere de makale yazarı ismi veriliyor.

Ancak günümüzde makale yazarı, yalnızca bir konuyu savunmak amacıyla yazılar yazan yazarlara denilmiyor.

İçerik, blog, tanıtım yazısı, reklam yazısı, haber vb. içerikler üreten kişilere bile makale yazarı deniliyor.

Yani siteler, makale yazarı aradıklarını ifade ederlerken hemen hemen her konuda içerikler hazırlayabilen içerik yazarlarını ifade ediyorlar.

Bir diğer deyişle makale yazarı tanımı, içerik yazarı yerine de kullanılmış oluyor.

Makale yazarı aradığını ifade eden, internette ‘Makale yazarak, para kazanmak ister misiniz?’ şeklinde ifadeler kullanan siteler, aslında içerik ve reklam yazarlarını kastediyorlar.

Makale yazarı olarak bir siteye üye olduğunuzda reklam yazısı, web sitesi tanıtım yazısı, blog, içerik, sitelere dair hakkımızda, misyon ve vizyon yazıları da yazabiliyorsunuz.

Kısacası makale yazarı ile içerik yazarı tanımının aynı şeyi ifade ettiğini söyleyebiliriz.

makale yazarak evden para kazanmak

Makale Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

İnternetin hayatımızda her geçen gün öneminin daha da arttığı, haberleri bile haber sitelerini ziyaret ederek, takip ettiğimiz şu günlerde haber siteleri, bloglar, moda siteleri, hatta e-ticaret siteleri bile özgün, kaliteli ve doğru anahtar kelimelerle donatılmış içeriklere yani makalelere ihtiyaç duyuyor.

Sahip oldukları blog, e-ticaret sitesi, haber sitesi vb. siteleri büyütmek, sitelerinin daha çok sayıda okuyucuya ulaşmasını sağlamak isteyen kişiler; makale yani içerik yazarlarına çeşitli platformlar üzerinden ulaşarak, sitelerinin içerik ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

Yani günümüzde site ve blog sahibi olan işverenler ile ücretli içerik yazan makale ve içerik yazarlarını bir araya getiren birçok platform bulunuyor.

Makale ve içerik yazarlığı yaparak, para kazanmak ve kendini geliştirmek isteyen adayların öncelikle bu platformlardan birine üye olmaları ve içerik üretimine bir an önce başlamaları gerekiyor.

Wm Aracı, R10, Sadece 10 ve Bionluk; makale yazarak para kazanabilmenizi sağlayan en iyi platformlar olmakla birlikte kendinize özel bir internet sitesi açarak ve birkaç yazı örneğinizi ve referanslarınızı sitenizde yayınlayarak da kolaylıkla müşteri bulma şansına sahip olduğunuzu söyleyebiliriz.

Makale Yazarak Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz?

Makale yazarak ne kadar para kazanabileceğiniz hangi platforma üye olduğunuza, günde kaç kelime yazdığınıza göre değişiklik gösterebiliyor.

Birçok site, içerik ve metin yazarı olarak çalıştırdığı kişilere 100 kelime karşılığında bir fiyatlandırma sunuyor.

Örneğin; bir siteye üye olduğunuzda 100 kelime karşılığında size 4 TL ödenebiliyor.

Bu durumda günde 3000 kelime içerik yani makale yazdığınızda günlük 120 TL para kazanmış oluyorsunuz.

Bir başka site ise size 100 kelime karşılığında 2 TL ödeyebiliyor. Yani günde 3000 kelime yazdığınızda 60 TL kazanıyorsunuz.

Freelancer metin ve içerik yazarları ile çalışan siteler; bu işi profesyonel anlamda yapan yani uzman yazarlara ise daha yüksek rakamlarda ödeme yapıyor.

Yani 3-4 sene metin ve içerik yazarlığı yaparak, kendinizi geliştirdiğinizde 100 kelime için 5-6 TL gibi daha yüksek rakamlar alabiliyorsunuz.

Ancak profesyonel bir yazar olana dek, 100 kelimesi 2 hatta 1.5 TL gibi oldukça düşük rakamlara yazmanız da gerekebiliyor.

Bu noktada hangi siteye üye olduğunuz da önem arz ediyor.

Bu sektörde kaliteli yazarların bile emeğini sömüren onlarca site bulunuyor. Bu tarz siteler; yazarlara düşük ücretlerle yazdırdıkları yazıları site sahiplerine ya da içerik ihtiyacı olan diğer kişilere oldukça yüksek rakamlara satabiliyorlar. Yani bu durumda yazarlar yerine aracı siteler, para kazanmış oluyor. Bu yüzden de mümkün olduğunca bu sitelerden uzak durmanızı öneriyoruz.

Bu sektörde aracı sitelerin yani yazdığınız makaleleri makale siparişi veren işverenlere satan sitelerin ve ajansların yanı sıra işverenler ve yazarları bir araya getiren, karşılığında ise bir miktar komisyon alan siteler de bulunuyor.

Bionluk ve Sadece On gibi sitelere üye olduğunuzda işverenlerle direk iletişim halinde olduğunuzdan kendi yazılarınızın fiyatını da kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

Yani kendi yazınızı ve emeğinizi ne kadar bir fiyata satacağınıza kendiniz karar verebiliyorsunuz.

Ancak piyasada oldukça düşük rakamlara yazılar ve içerikler satan, yazı yazma konusunda pek başarılı ve yetenekli olmasa dahi yalnızca ucuz yazı yazdığı ve sattığı için talep gören  pek çok yazarın da olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Bu yüzden de üye olduğunuz sitelerde başarınızı ve yeteneklerinizi kanıtlayana, daha çok sayıda müşteriye ulaşana ve referanslarınızı biriktirene dek içerik ve makale fiyatlarınızı pek de yüksek tutmamanızı öneriyoruz.

Kısacası makale yazarak ayda 1000 TL kazanabileceğiniz gibi çok fazla yazı yazdığınızda 2000-3000 TL gibi daha yüksek rakamlar da kazanabileceğinizi ifade edebiliriz.

Bu rakamlar, sizin için yeterli değilse bu işten daha çok para kazanmayı diliyorsanız ya da ek gelir elde etmek için başladığınız bu işe asıl mesleğiniz olarak devam etmek istiyorsanız; kendinize blog açmanızı öneriyoruz.

makale & yazı yazarak para kazanmak | para kazandıran siteler

Makale Yazarak Para Kazanabileceğiniz Adresler

Çevresinde makale ve içerik yazarlığı yaparak para kazanan kişilere özenen ancak işe nereden başlayacağını bilemeyen pek çok kişi, ne yazık ki bu işten vazgeçebiliyor.

Sizler de yazı yazarak para kazanmak istiyorsanız ancak nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmiyorsanız; makale yazarak para kazanabileceğiniz adresleri mutlaka ziyaret etmenizi ve yetkili kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz.

  • R10:

Neredeyse tüm makale yazarları, ilk işe başladıklarında R10 üyelikleri sayesinde müşterilerini buluyor diyebiliriz.

En eski platformlardan biri olan bu sitede yüzlerce makale yazarı bulunuyor.

Bu siteye üye olduğunuz takdirde kendi yazılarınızın ücretini de kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

Ancak bu platformda oldukça düşük rakamlara yazan yazarlar olduğunu yani çok sayıda rakibinizin bulunduğunu da hatırlatmak istiyoruz.

En azından sektöre dair bilgi edinmek adına bu siteye üye olarak, makale yazarlığı yolunda ilk adımı atabilirsiniz.

  • Wm Aracı:

Tıpkı R10 gibi webmaster ve makale yazarlarının hizmetlerini sattığı Wm Aracı da yüzlerce makale yazarına ev sahipliği yapıyor.

Sitede profil oluşturup, kendi içerik fiyatlarınızı kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

  • Bionluk:

Wm aracı ve R10’a nazaran bu platforma üye olduğunuzda daha yüksek fiyatlara içeriklerinizi satabiliyorsunuz.

Yani bu sektörde profesyonel olan kişiler, daha çok bu siteyi tercih ediyor.

  • Sadece On:

Tıpkı Bionluk gibi bu siteye üye olup, profilinizi oluşturup, içeriklerinize dilediğiniz fiyatı biçe biliyorsunuz. Bu sitede de rakipleriniz, genellikle profesyonel makale yazarlarından oluşuyor.

Freelancer olarak kayıt olabileceğiniz bu sitede de makale yazarına ihtiyaç duyan kişilerle iletişime geçebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm sitelerde kendi içerik fiyatlarınızı kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

İçerik fiyatlarını kelime başına kendileri belirleyen firma ve sitelere de üye olarak, para kazanabilmeniz mümkün!

Bu sitelere icerik.net, icerikbulutu.com, yazankazanir.net, makaleyaz.net gibi siteleri örnek olarak gösterebiliriz.

İcerik.net ve icerikbulutu; yalnızca profesyonel kişilerle çalıştığından ilk aşamada bu sitelere üye olarak para kazanmanızın neredeyse imkansız olduğunun da altını çizmek istiyoruz.

Bu siteler, yazarlara yüksek ücretler sunsa da makale yazarlarının teslim ettikleri içeriklerin kusursuz olmasını talep ediyorlar.

Yani bu sitelere kabul edilebilmeniz için en az 3-4 yıl amatör olarak makale yazmanız ve mesleğinizde pişmeniz gerekiyor.

İlk aşamada içeriklere daha düşük ücretler ödeyen yani yazarlardan pek çok profesyonel olmalarını beklemeyen yazankazanir.net gibi orta segmentli sitelere üye olarak, bu alanda kendinizi geliştirmeli, daha sonra yüksek ücretler alabileceğiniz sitelere üye olmalısınız.

Makale Yazarak Para Kazanmak İstiyorum

Makale yazarak para kazanmak istiyorum diyorsanız mutlaka makale yazarlığı hakkında bilgi ve deneyim kazanmalısınız. Evde bilgisayar başında oturarak belirlediğiniz konularda yada uzmanlık alanınız ile ilgili makaleleri yazarak aylık güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

İnternetten para kazanma yöntemleri arasında bulunan makale yazarak para kazanma için dilersiniz sizlere aşağıdaki verdiğim sitelere üye olarak kolay şekilde hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz. Makale yazarak para kazanmak istiyorum diyorsanız işte üye olmanız gereken siteler.

Hangi Konularda Makaleler Yazmanız Gerekiyor?

Ücretli makale yazarlığı yaptığınızda hangi konuda makale yazacağınız, işverenin size verdiği konu içeriğine göre değişiklik gösterebiliyor.

Yani işverenin sizden talep edeceği konuda makale yazmanız gerekiyor.

Örneğin; sizden moda hakkında bir içerik yazmanız talep edilebileceği gibi teknoloji ya da sağlık içerikli bir yazı da talep edilebiliyor.

Moda bloguna sahip bir site için 2023 yılının en trend ayakkabı modelleri başlıklı bir yazı yazmanız sizden istenebiliyor.

İçerik bulutu, icerik.net gibi sitelere üye olduğunuzda ise yazmanız gereken konular, listeli bir şekilde konu başlıkları halinde sistemde karşınıza çıkıyor.

Yazdığınız tüm yazılar, profesyonel sitelerde editörler tarafından kontrol ediliyor. Bazı hatalar yaptığınızda içerikler, size editör tarafından gönderiliyor ve bu hataları sizden düzeltmenizi istiyorlar.

Bu tarz siteler; Hepsi Burada, Trendyol, N11.com gibi büyük firmalara da içerikler hazırladığından tanıtım içerikli yazılar yazmanız da gerekebiliyor.

Örneğin, ünlü bir markanın yeni sezon ayakkabı modelleriyle ilgili bir tanıtım yazısı yazmanız gerekebiliyor.

Ya da bir gözlük markasının ürünlerini anlatacağınız, yazıyı okuyan kişileri bu ürünleri satın almaya teşvik eden tanıtım yazıları yazmanız talep edilebiliyor.

Yani makale yazarlığı yaptığınızda blog yazıları, haberler, tanıtım yazıları vb. farklı yazılar yazabiliyorsunuz.

Tanıtım yazıları, ürün tanıtımına dair olabileceği gibi hizmet tanıtımına yönelik de olabiliyor.

Bazen de sizden bir firma; vizyon, misyon, anasayfa, hakkımızda yazıları da talep edebiliyor.

Bi Onluk ve Sadece On gibi freelance sitelere üye olduğunuzda senaryo, hikaye, kitap özeti, skeç de yazabiliyorsunuz.

Yani yazabileceğiniz konularda herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Kendinizi başarılı bulduğunuz ve kaliteli içerikler yazabileceğinize inandığınız her konuda yazı yazabiliyorsunuz.

Son olarak İngilizce ya da farklı bir yabancı dil biliyorsanız; farklı dillerde yazılan içerikleri Türkçe’ye ya da Türkçe yazıları diğer dillere çevirerek yani bir nevi tercümanlık yaparak da para kazanabileceğinizi de söylemek istiyoruz.

Bazı kişiler ve siteler; sizden İngilizce bir siteden konu araştırması yapmanızı ve Türkçe içerik hazırlamanızı isteyebiliyorlar. Bu tarz yazılar hazırladığınızda ise yazı başına aldığınız içerik ücreti de artıyor.

İngilizce’ye hakimseniz; alternatif olarak İngilizce bir blog açarak, Türkçe açabileceğiniz bir blogdan en az 3-5 kat daha fazla gelir de elde edebilirsiniz.

makale yazarak para kazanma

Blog Yazarak Para Kazanma

Makale yazarlığı ve içerik yazarlığı yaparak bu sektörle tanışan pek çok kişi, ileride yeterli donanım, bilgi ve beceriye sahip olduğunda başkalarının sitelerinin içerik ve makale ihtiyaçlarını karşılamak yerine kendilerine site açarak, daha çok para kazanmayı ve kendi işlerinin patronu olmayı tercih ediyorlar.

Blog yazmak; gerçekten de kişiye aylık 5 hatta 10 BİN TL gibi yüksek rakamlar kazandırabiliyor.

Bu kadar yüksek rakamlar kazanmak, her blog sahibinin hayali ve arzusu olsa dahi yalnızca sabırla makale ve içerik yazmaktan pes etmeyen, blog yazarlığı hakkında deneyim sahibi olan, sitesine doğru içerikler yerleştiren kişiler, para kazanmayı başarabiliyor.

Kalitesiz ve özensiz içeriklerle dolu siteler, çoğunlukla okuyucular tarafından ilgi görmüyor ve kısa sürede bu siteler, Google tarafından spam yani değersiz siteler olarak kabul ediliyorlar.

Blog yazarak para kazanmak için çoğu zaman, blog açmak ve kaliteli içerikler yazmak da yeterli olmuyor.

Blogun web tasarımına da yeterli özenin gösterilmiş olması, blogdaki içeriklerin arama motorlarında en çok aranan ve okunan konularla ilgili olması, içeriklerin anahtar kelimelerle yazılmış olmaları, blogun seo uyumlu olması da gerekiyor.

Bu noktada blogdan para kazanabilmek için seo kriterlerini de en iyi şekilde bilmek, siteyi seoya uyumlu bir şekilde hazırlamak, sitenin reklamını da düzenli bir şekilde yapmak gerekiyor.

Günümüzde seo danışmanları ve uzmanları, bloglara ve web sitelerine seo danışmanlık hizmeti vererek, sitelerin arama motorlarında hızlıca yükselmelerine yardımcı olsalar da seo uzmanları, site sahiplerinden aylık 2000 TL gibi oldukça yüksek rakamlar talep edebiliyorlar.

Üstelik bir site, kolay kolay arama motorlarında yükselmiyor. Blogların ve web sitelerinin arama motorlarında yükselebilmesi için en az 1 yıl boyunca kesintisiz bir şekilde içeriklerle donatılması da gerekiyor.

Farklı sitelerde site reklamlarının yapılması derken blog üzerinden para kazanmak isteyen yazarların aylık 2500 TL gibi bir rakamı gözden çıkarmaları gerekiyor.

Bu rakam, pek çok makale ve içerik yazarının bütçesini aştığından makale yazarları, kendilerine blog açmak yerine başka kişilerin bloglarına ve sitelerine yazı ve içerik yazmayı tercih ediyorlar.

Uzun lafın kısası blog yazarak para kazanmak için bir miktar sermayeye sahip olmanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Seo çalışmaları için ayırmanız gereken bu sermaye sayesinde ilerleyen yıllarda blogunuzdan ciddi anlamda para kazanabilirsiniz. Tabii ki kaliteli, seo uyumlu ve insanların dikkatini çeken içerikler yazmanız şartıyla!

Blog yazarak para kazanmak için neler yapmanız gerektiğini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Instagram Gizli Profil ve Kapalı Hesap Görme (Kolay Yöntem)

Öncelikle Hangi Konuda Blog Açacağınıza Karar Verin

Bu noktada yazmaktan hoşlandığınız, sizi zorlamayan bir konuyu seçmenizi öneriyoruz. Ancak seçtiğiniz konunun insanlar tarafından ilgi gören yani okunan bir konu olmasına da özen göstermelisiniz.

Devlet destek ve kredileri, teknoloji, saç ve cilt bakımı gibi niş konular; en çok okunan konular arasında bulunuyorlar.

Sitenizdeki içeriklerin ne hakkında olacağını yani temel site konusunu belirledikten sonra içerik başlıklarını da en çok okunanlar arasından belirlemelisiniz.

Hangi konuların yani içeriklerin okunduğunu bir seo danışmanından öğrenebilirsiniz. Belirli bir ücret ödemek şartıyla konu başlıklarını satın alabilir ve bu konularda içerikler yazabilirsiniz.

Gelişigüzel konular yazmak yerine belirli ve arama motorunda en çok aranan konularda içeriklerle blogunuzu doldurarak, daha çok sayıda kişi tarafından takip edilebilirsiniz.

Instagramdan Nasıl Para Kazanılır? ( A’dan Z’ye Herşey )

Sitenize Güzel Bir Domain Seçin

Domain yani alan adı, bir sitenin ne hakkında olduğuna dair insanlara bilgi veriyor.

İnsanlar daha çok dikkatlerini çeken isimlere sahip sitelere girmeyi tercih ediyorlar.

İlgi çekici ve akılda kalıcı bir domain seçerek, sitenizi dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz.

Site Web Tasarımına Özen Göstermeyi Unutmayın

Sahip olduğunuz blogunuzda ne tarz içerikler paylaştığınız kadar sitenizin tasarımı da okuyucuların siteniz hakkındaki görüşlerini etkiliyor.

Güven yaratan, kaliteli ve başarılı bir site tasarımı ile sitenizin kalitesini yükseltebilirsiniz.

İçeriklerinizde Gerekli Anahtar Kelimeleri Kullanmayı Unutmayın

İnternette yayınlanan tüm içeriklerin seo uyumlu olmaları yani anahtar kelimelerle hazırlanmış olmaları gerekiyor.

Yani sitenizdeki makaleleri başlıklarından tutun da alt başlıklarına kadar seo uyumlu yazmalısınız.

Böylelikle içeriklerinizin Google tarafından beğenilmesini ve arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz.

Yazı Yazarak Para Kazanma

İçerik yazarlarının tüm içeriklerinin de mutlaka yazarın kendi yorumuyla ve kelimeleriyle hazırlanması gerekiyor.

Başka sitelerden kopyalanan içerikler ve cümleler; Google tarafından spam olarak kabul ediliyorlar.

Bu yüzden de bu siteler, arama motorlarında en arka sayfalarda bulunuyorlar.

Akıcı, okuyucuda merak uyandıran, okuyucunun beklentilerini karşılayan, giriş, gelişme ve sonuç odaklı içerikler yazarak, blogunuzdan daha iyi bir verim alabilirsiniz.

Blogunuzun Reklamını Yapın

Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de blogunuzla ilgili olarak bol bol reklam yapmanız gerekiyor.

Yazılarınız ne kadar başarılı ve kaliteli olursa olsun, insanları sitenizden haberdar etmeniz için mutlaka günlük hit sayısı yüksek olan yani çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilen sitelere kendi blogunuzun reklamını vermelisiniz.

Instagram gibi sosyal medya platformlarında blogunuza ait bir sayfa oluşturup, sponsorlu reklam vererek de blogunuza daha çok sayıda okuyucu çekebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm noktalara dikkat ederek, blogunuzun birkaç yılda binlerce kişi tarafından sık sık ziyaret edilmesini garantileyebilirsiniz.

Peki, blogunuz sayesinde nasıl para kazanabilirsiniz?

Google Adsense Reklamlarına Kayıt Olun

Siteniz belirli bir okuyucu kitlesine ulaştığında Google Adsense reklamlarına kayıt olmalısınız.

Böylelikle sitenizdeki reklamlar her tıklandığında para kazanabilirsiniz.

Backlink Alın

Okuyucuları başka sitelere yönlendiren linklere backlink adı veriliyor. Sitenizde bir tanıtım yazısının altında backlink paylaştığınızda bu backlinke tıklayan kişiler, tanıtım yazısında paylaştığınız siteye yönlendiriliyor.

Yani backlinkler üzerinden başka bir site ya da firmanın reklamını yapmış oluyorsunuz.

Sitenizde diğer firma, kurum ya da kişilerin web sitelerine backlink vererek de para kazanabiliyorsunuz.

Blogunuzda Tanıtım Yazılarına Yer Verin

Belirli sayıda bir okuyucu kitlesine ulaştığınızda artık blogunuzda başka sitelerin ya da kişilerin reklamlarına yer vermeye başlayabilirsiniz.

Örneğin bir kozmetik markasını tanıttığınız ve blogunuzda yayınladığınız bir içerik karşılığında ciddi anlamda para kazanabilirsiniz.

Yani firma, marka, kurum ya da kişilerin reklamlarını yaparak, gelir elde edebilirsiniz.

Content Marketing Seçeneğini Değerlendirin

Bir firmanın ürününe yönelik incelemelerinizi ve değerlendirmenizi kaleme aldığınız bir tanıtım yazısı ile de firmalardan para kazanabilmeniz mümkün!

Ne kadar çok ürün tanıtımı yaparsanız o kadar çok gelire sahip olabilirsiniz.

Blogunuzda Reklam Alanı Kiralayın

Blogunuzda firma ve kurumların reklamlarını yayınlayabileceğiniz bir reklam alanı oluşturarak da kazancınızı arttırabilirsiniz.

Blogunuzu Satın

Makale ve içerik yazarak oluşturduğunuz blogunuzda istediğiniz takipçi yani okuyucu sayısına ulaştığınızda blogunuzu satarak da para kazanabilirsiniz.

Birçok kişinin sıfırdan başlamak yerine hazır blog satın almayı daha cazip bulduğunu söyleyebiliriz.

Kısacası blogdan para kazanmanın birden çok yöntemi olduğunu, farklı yöntemler sayesinde zamanla blogunuzun sizin için bir ek kapısı olmanın ötesinde bir mesleğe dönüşeceğini ifade edebiliriz.

Bu yazımızda makale yazarak para kazanma siteleri hangileridir? Makale yazarak para nasıl kazanılır? vb. soruları yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de makale ve içerik yazarak para kazanıyorsanız ya da kazanmayı düşünüyorsanız; konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, makale yazarak para kazanma önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

 

Makale Nasıl Yazılmalıdır?

Sade bir dille bilimsel bir verilere yer vererek yazılmalıdır. İçerik oluştururken imla kurallarına ayrıca dikkat edilmeli ve nesnel bir nitelik taşımasına özen gösterilmelidir.

Makale Nedir?

Makale, belirlenen bir konu dahilinde bir hipotezi savunmak, gerçeği açıklığa kavuşturmak, bilgi vermek gibi amaçları güden yazılara denmektedir.

Sipariş Metinleri Yazarak Para Kazanılır mı?

Evet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu