Vodafone

Vodafone Taahhüt Bitiş Tarihi Sorgulama ve Öğrenme

Vodafone Taahhüt Bitiş Tarihi Sorgulama ve Öğrenme 2023; Kaliteli hizmetli ile ön plana çıkan Vodafone, kullanıcılarına her sene yenilikler sunmaktadır. 2006 yılından beri Vodafone ülkemizde hizmet veren ve abone sayısını her geçen gün arttıran bir operatördür. İndirimli tarife ve paketleri ile müşterilerine pek çok avantaj sunan Vodafone; 2023 yılında da düzenlediği kampanyalara katılan faturalı müşterilerine taahhüt vermeleri yani sözleşme imzalamaları karşılığında indirimli fiyatlardan yararlanma şansı tanıyor.

İndeks kredi puanı yüksek olan Vodafone müşterileri, Vodafone mağazalarından ve online mağazadan akıllı telefon başta olmak üzere pek çok teknolojik cihazı da taksitle satın alabiliyorlar.

Taksitle cihaz satın alan kişilerin de mutlaka sözleşme imzalamaları gerekiyor.

Vodafone müşterileri, bazen daha uygun fiyatlı paketlere geçmek ya da başka bir GSM operatörünün abonesi olmak istediklerinde mevcut sözleşmelerinden ayrılmak yani taahhütlerinden caymak isteyebiliyorlar.

Taahhütü bozmak isteyen müşterilerin ise mutlaka taahhüt cayma cezası ödemeleri gerekiyor.

Bu yazımızda süregelen bir sözleşmesi olan lakin sözleşmeden ayrılmak isteyen Vodafone müşterilerini yakından ilgilendiren bir soru olan Vodafone taahhüt bitiş tarihi nasıl öğrenilir? sorusunu cevaplamaya çalışacağız.

Vodafone Bedava İnternet (Yeni Kampanyalar)

Vodafone Taahhüt Sorgulama Taahhüt Nedir?

Türkçe sözlüklere baktığımızda taahhüt kelimesinin bir şeyi üstlenme, sorumluluk alma şeklinde tanımlandığını görüyoruz.

Söz konusu alışveriş olduğunda taahhüt; alışveriş yapan kişinin kampanyalara katıldığında kampanya kapsamındaki indirim ve diğer avantajlardan yararlanmak için sözleşme imzalayarak, borcunu zamanında ödeyeceğine dair söz vermesini ifade ediyor.

Bir diğer deyişle bir müşterinin Vodafone mağazalarında satılan bir cihazı 12 ay taksitle satın almak istediğinde sözleşme imzalayarak, 12 ay boyunca borcunu düzenli bir şekilde ödeyeceğine dair sözleşme imzalamasına deniyor.

Yani müşteriler, hem taksitlerden hem de faturalı tarifelere dair indirimlerden taahhüt vererek yararlanabiliyorlar.

Vodafone tarafından düzenlenen kampanyalara katılarak, aylık tarife indirimlerinden yararlanan faturalı müşterilerin de fatura sözleşme bitiş tarihine kadar faturalarından ayrılmamak üzere sözleşme imzalamaları da taahhüt örneği teşkil ediyor.

Ancak zaman zaman müşteriler, daha önce söz vermelerine rağmen hatlarını iptal ettirmek ya da başka bir Vodafone tarifesine geçmek isteyebiliyorlar.

Bu durumda ise müşteriler; bazı yaptırımlarla karşılaşıyorlar.

Sözleşmeden ayrılmak isteyen müşterilerin öncelikle taahhüt bozma cezasını ödemeleri gerekiyor.

vodafone taahhüt sorgulama 2022 cayma bedeli öğrenme

Vodafone Taahhüt Bozma Cezası Nedir?

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi taahhüt bozma cezası; sözleşmeden ayrılan tarafın hizmet ya da ürün satın aldığı karşı tarafa ödemesi gereken miktarı ifade ediyor.

Böylelikle kampanya kapsamında indirimlerden yararlanan müşteriler, yararlandıkları indirimleri iade etmiş oluyorlar.

Taahhüt bozma cezası, firmaların, işletmelerin ve mağazaların kısacası sözleşme ile ürün ya da hizmet satan birey ve kurumların haklarını güvence altına almış oluyor.

Yasal bağlayıcılığı olan taahhüt bozma cezası ödenmediğinde ise ürün ya da hizmet satışı gerçekleştiren tarafın borcunu ödemeyen ve sözleşmeden cayan müşterilerine dava açma hakkı bulunuyor.

Vodafone Taahhüt İptali Cayma Bedeli Ne Kadar?

Taahhüt iptal yani cayma bedeli miktarı; satın alınan ürünün fiyatına ve müşterinin yararlandığı indirim ve kampanyalara göre değişiyor.

Vodafone ile imzaladığı sözleşmeden caymak isteyen kişilerin ise öncelikle sözleşme başlangıç tarihinden cayma tarihine kadar faydalandıkları aylık indirimleri geri ödemeleri gerekiyor.

Örneğin; faturalı bir müşteri, kampanya kapsamında aylık 90 TL ödemesi gereken bir tarifeye aylık 75 TL ödüyorsa ve 8 ay boyunca indirimlerden yararlandıysa 8. ayın sonunda sözleşmeden ayrılmak istediğinde öncelikle 8 aylık tarife indirimini ödemekle yükümlü oluyor.

Yani müşterinin ilk olarak 120 TL olan 8 aylık indirimleri ödemesi gerekiyor.

Taahhüt cayma cezası; yalnızca aylık indirimlerin geri ödenmesi ile de sınırlı değil!

Müşterinin kampanya kapsamında aldığı diğer cihazların kalan taksitlerini de tek seferde ödemesi gerekiyor.

Yukarıdaki müşterinin 6000 TL’lik bir cihazı 12 ay taksitle satın aldığını farz edelim. Bu durumda müşteri, ilk 8 ay için 4800 TL ödemiş oluyor.

Sözleşmeden caymak istediğinde ise geri kalan 1200 TL miktarı, tek seferde son faturası ile ödemesi gerekiyor.

Devlete ödenmesi gereken vergiler, telsiz kullanım ücreti vb. diğer giderler derken müşterinin ödemesi gereken miktar, artabiliyor.

Vodafone Cayma Bedeli Nasıl Hesaplanır?

Vodafone cayma bedeli hesaplanırken birden çok etmen dikkate alınıyor. Hangi etmenlerin dikkate alındığı ise imzalanan sözleşmeye göre belirleniyor.

Örneğin; Vodafone Net aboneliğini başlatan müşteri, sözleşmeden ayrılmak istediğinde modem kurulum ücretini de ödemekle yükümlü oluyor.

Vodafone tarafından modem kurulumu ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilse de sözleşmeden erken ayrılmak isteyen müşterinin cayma bedeli olarak modem kurulum ücretini de ödemesi gerekiyor.

Vodafone Taahhüt Cezası Öğrenme 2023

Vodafone cayma bedeli hesaplanırken dikkate alınan etmenleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Kampanya kapsamında yararlanılan indirimler
  • Tarife indirimleri
  • Vergiler
  • Telsiz kullanım ücreti
  • Modem kurulum ücreti
  • Ücretsiz bir şekilde yararlanılan diğer hizmetler
  • Aktivasyon ücreti
  • Hizmet bedeli
  • Başvuru bedeli

Yukarıdaki tüm etmenler de dikkate alındığında sözleşmeden caymak isteyen müşterileri ciddi anlamda taahhüt bozma cezası bekliyor.

Yani yeni bir tarifeye geçerek, indirimlerden yararlanacağının hayalini kuran müşteriler; taahhüt bozma cezası ile sonradan karşılaştıklarında ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşayarak, pişman olabiliyorlar.

Sizler de sonradan pişman olmak istemiyorsanız; sözleşmeden caymadan önce taahhüt cayma bedelini mutlaka öğrenmelisiniz.

Taahhüt bozma cezası fazla ise sözleşme bitiş tarihini beklemelisiniz.

Özellikle sözleşme bitimine az bir süre kaldıysa taahhüt bozma cezası ödemek yerine sözleşmenizin sonlanmasını beklemenizi öneriyoruz!

Vodafone Taahhüt Bitiş Tarihi Sorgulama

Vodafone müşterileri, taahhüt bitiş ve başlangıç tarihlerini Vodafone mağaza ya da bayiliklerine giderek, kolaylıkla öğrenebiliyorlar.

Alternatif olarak, müşteri hizmetlerini arayarak da taahhüt bitiş tarihlerini öğrenebiliyorlar.

Vodafone taahhüt sorgulama işlemi farklı şekillerde gerçekleştirilebiliyor.

Bu yöntemleri kısaca aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz:

Vodafone Mağaza ya da Bayiliklerine Giderek Fatura Taahhüt Sorgulama

Vodafone Mağaza Ya Da Bayiliklerinden Vodafone Taahhüt Cayma Bedeli Öğrenme: TC kimlik kartınız ya da nüfus cüzdanınızla birlikte size en yakın Vodafone mağazasına ya da bayiliğine gidip, buradaki yetkili kişiden sözleşmeden caymanız ve hattınızı kapatmanız halinde ödemeniz gereken cayma bedelini öğrenebilirsiniz.

Taahhüt başlangıç ve bitiş tarihinize dair ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Ancak bu bilgiler, sadece hattın yasal sahibi ile paylaşıldığından yanınızda nüfus cüzdanınızı götürmeyi ihmal etmemelisiniz.

Kullandığınız hattın yasal sahibi siz değilseniz, hat kimin üzerine kayıtlıysa o kişiyle birlikte mağaza ya da bayiliğe gitmelisiniz.

Vodafone Red Pass Sosyal Nedir Nasıl Satın Alınır?

İnternetten Fatura Taahhüt Sorgulama

Vodafone Yanımda Uygulaması’ndan Vodafone Taahhüt Cayma Bedeli Öğrenme: Evde kalmamızın hepimizin yararına olduğu bu zorlayıcı pandemi günlerinde akıllı telefonunuza indirebileceğiniz Vodafone Yanımda Uygulaması üzerinden de hızlıca taahhüt başlangıç ve bitiş tarihinizi öğrenebilir; ödemeniz gereken taahhüt cayma bedelini görüntüleyebilirsiniz.

Hatta son faturanızı ve taahhüt cayma bedelini uygulama üzerinden ödeyebilir, başka bir tarifeye de uygulama üzerinden geçebilirsiniz.

Vodafone Yanımda Uygulaması’nı hala kullanmıyorsanız, uygulamayı Google Play Store ya da Apple Store üzerinden telefonunuza indirebilirsiniz.

Vodafone Yanımda Uygulaması üzerinden taahhüt başlangıç ve bitiş tarihini öğrenmek için öncelikle uygulamaya giriş yapmalısınız.

Ardından Tarifem ve Kullanımlarım menüsüne tıklamalısınız.

Bu menüyü tıkladığınız zaman hangi tarifeye ve pakete üye olduğunuzu, taahhüt başlangıç ve bitiş tarihinizi, sözleşmeden ayrılmanız halinde ödemeniz gerekecek taahhüt cayma bedelini aynı yerden görüntüleyebiliyorsunuz.

Vodafone Yanımda Uygulaması’na alternatif olarak Vodafone resmi sitesi üzerinden de taahhüt sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Vodafone Müşteri Hizmetlerini Arayarak Fatura Taahhüt Sorgulama

Vodafone Müşteri Hizmetlerini Arayarak, Vodafone Taahhüt Cayma Bedeli Öğrenme: Vodafone Müşteri Hizmetlerini arayıp, müşteri temsilcisine bağlanabilir; sözleşme başlangıç, bitiş tarihlerini, cayma bedelini öğrenebilir; tarifenize ve aboneliğinize dair her konuda müşteri temsilcisine danışabilir ve destek alabilirsiniz.

Müşteri temsilcisi ile iletişime geçebilmek için Vodafone hattınızdan 542, sabit hatlardan ya da diğer GSM operatörlerine dair numaralardan 0542 542 00 00 numaralarından birini arayabilirsiniz.

7070’i Arayarak, Vodafone Taahhüt Cayma Bedeli Öğrenme

Vodafone Online Self Servis’e ait olan 7070 numarasını arayarak da taahhüt bitiş ve başlangıç tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Alternatif olarak telefonunuzdan *7000# tuşlayarak, tarifenize, kampanya başlangıç ve bitiş tarihinize dair bilgileri telefonunuzun ekranından görebilirsiniz.

Vodafone Taahhüt Biterse Ne Olur?

Vodafone ile sözleşme imzalayarak başlattığınız aboneliğinizin bitim tarihine birkaç hafta kaldığında Vodafone size kısa mesaj gönderiyor.

Gönderdiği bu mesajda taahhüt bitiş tarihinizi belirtiyor.

Aynı zamanda taahhütünüzü yenilemediğiniz taktirde artık indirimli fiyatlardan yararlanamayacağınızın da altını çizerek, sizleri aboneliğinizi yenilemeye davet ediyor.

Aboneliğinize aynı tarife üzerinden devam etmek istediğinizde taahhütünüzü mutlaka yeniletmeniz gerekiyor.

Aksi halde indirimsiz fiyatlardan hattınızı kullanmaya devam etmiş oluyorsunuz.

Bu durum, taahhütünüz bittikten sonraki ilk ayın sonunda yüksek bir fatura borcu ile karşılaşmanızı da beraberinde getirebiliyor.

Vodafone Taahhüt Bitti Ne Yapmalıyım?

Taahhüt bitimine kısa bir süre kala abone olabileceğiniz ve size hitap eden diğer Vodafone tarifeleriyle ilgili olarak bilgi edinebilir ve yeni bir tarifeye geçebilirsiniz.

Taahhüt bitimiyle birlikte herhangi bir cayma bedeli de söz konusu olmadığından sizin için daha avantajlı olan, başka bir GSM operatörünün tarifesine üye olabilirsiniz.

Vodafone taahhüt yenileme işlemi ile aynı tarife ve paketten yararlanmaya da devam edebilirsiniz.

Vodafone Taahhüt Yenileme Nasıl Yapılır?

Taahhüt süreniz dolduğunda aynı tarifeye 12 ay boyunca daha devam etmek istediğinizi Vodafone yetkililerine iletmek ve aboneliğinizi yenilemek için Vodafone müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

Taahhüt yenileme işlemi için Vodafone mağaza ya da bayiliklerine de gidebilirsiniz.

Alternatif olarak 7070 Vodafone Online Self Servis’i de arayabilirsiniz.

vodafone taahhüt yenileme paketleri

Vodafone Cayma Bedeli Ödenmezse Ne Olur?

Vodafone taahhüt iptal yani cayma bedelini ödemediğinizde sizi zorlu bir sürecin beklediğini söyleyebiliriz.

Cayma bedeli; son faturanıza yansıtıldığından son faturanızı öderken bu bedeli de ödemeniz gerekiyor.

Son faturanızla birlikte cayma bedelini de ödemediğinizde ise Vodafone; size borcunuzu ödemeniz için ek süre veriyor.

Ancak bu ek süre boyunca borcunuzu ödemediğiniz her gün ve ay için gecikme zammı ödemek zorunda kalıyorsunuz.

Borcunuzu yaklaşık 1 ay ödemediğinizde ise Vodafone; size borcunuzu taksitle ödeme teklifinde bulunuyor.

Bu teklifi kabul ettiğinizde borcunuza bir miktar faiz işliyor ve kredi kartınızla borcunuzu taksitle ödeyebiliyorsunuz.

Taksitle ödemeyi de kabul etmediğinizde ise size dava açıyor.

Bu durumda taahhüt cayma bedelinin yanı sıra mahkemeye dair evrak bedelini, avukat masraflarını da ödemeniz gerekiyor.

Yani borcunuz; ciddi anlamda artmış oluyor.

En nihayetinde de icraya verilmiş oluyorsunuz.

İcraya verilmeniz halinde borç; sizin maaş hesabınızdan kesiliyor.

Maaşınız yoksa size ait olan bir gayrimenkul haczediliyor. Yani Vodafone; borcunuzu haciz yoluyla almayı tercih ediyor.

İcraya verildiğinizde de borcunuzu ödeyemediğinizde taksitlendirme yaptırabiliyorsunuz.

Kısacası borcunuzu 3-4 ay geciktirdiğinizde bile Vodafone tarafından mahkemeye verildiğinizi, aylar sonra ödemeniz gereken borcun iyice katlandığını söyleyebiliriz.

Maaşınıza el konulması ya da evinize icra gelmesi gibi üzücü ve yorucu durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız; Vodafone taahhüt cayma bedelini mutlaka fazla geciktirmeden zamanında ödemelisiniz.

Bu yazımızda Vodafone abonelik sözleşmesi sorgulama işlemi nasıl yapılır? Vodafone taahhüt iptali cayma bedeli nereden öğrenilir? vb. soruları yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de Vodafone müşterisiyseniz; konuya dair her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, deneyimlerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

 

Vodafone İnternet Taahhüt Süresi Ne Kadar?

Vodafone taahhüt süresini 24 ay olarak belirlemiştir.

Vodafone Taahhüt Süresi Nasıl Öğrenilir?

Vodafone müşteri hizmetleri aracılığıyla ya da yanımda uygulaması aracılığıyla taahhüt sürenizi öğrenebilirsiniz.

Vodafone İnternet Cayma Bedeli Var mıdır?

Evet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu